Hva er Tui Na ?

Tui Na betegnes gjerne som asiatisk medisinsk massasje. Man kan si det er dyp vevs-massasje og manuellterapi med elementer fra klassisk massasje, kraniosakralterapi, akupressur, stretching og kroppsmanipulasjonsteknikker. Røttene er fra øst-asiatisk medisinsk teori.

Håndteknikker utføres på ledd, muskel /bindevev eller på akupunkturpunkter for å behandle eller lindre traumer og lidelser fra muskel- og skjelettsystemet , eller også for å redusere stress og emosjonelle spenninger. Tui Na brukes selvstendig alene, eller sammen med akupunktur.

Med hensikt i å løsne, strekke , å få struktur til å "slippe" og "slappe av", utføres massasjen også på helt andre områder enn hvor symptomene kommer fra. Ved et vondt håndledd som skyldes problem fra skulder, kan god behandling være å behandle rygg, skulder arm og hånd. Noen tuina- teknikker strekker seg fra nakke til fot. Disse er bra å bruke når man behandler plager i bein og føtter, eller i korsrygg.

En fullstendig tuina behandling deles inn i :

  • Ryggbehandlng
  • Underekstremitet (legg, og bein)
  • Overekstremitet (armer, skuldre, nakke, hode , kjeve / ansikt

Sammen utgjør dette den helhet, og skal man bli riktig fornøyd, setter man gjerne av nok tid til å behandle gjennom alle sekvensene.

Tui Na utføres på behandlingbenk. Man er fullt påkledd,  helst i behagelige klær som joggebukse, jeans, og t-skjorte/ collage genser. Det er lite eller ingen olje. Massasjen passer for alle, også for barn og gamle.